ACTIVITEITEN 2019/2020

September:

Prentenboekenfeest.

In de natuurspeeltuin in het park van Veghel werd een prentenboekenfeest gehouden. 5 jongeren zorgden ervoor dat de kinderen konden genieten van levensgrote prentenboekfiguren en een glaasje drinken.

Reanimatiemarathon.

Hartsafe verenigingen, het Rode Kruis Veghel, de EHBO-vereniging Veghel en de Reddingsbrigade Veghel hebben 300 inwoners van Meijerijstad gratis opgeleid tot burgerhulpverleners. M25 stak de handen uit de mouwen en zorgde ervoor dat alle vrijwilligers konden genieten van een lekkere lunch.

 

Oktober:

Bladeren Harken op het kerkhof.

12 jongeren zijn de strijd aangegaan om op het kerkhof van de H. Hartkerk de gevallen bladeren weg te halen voor Allerzielen.

 

November:

Allerzielen.

Tijdens de Allerzielenviering in de H. Hartkerk heeft M25 het licht laten branden ondanks de regen. Tijdens de mis hebben ze geholpen met de kaarsjes, het uitdelen van boekjes, collecteren en het neerleggen van rozen. Ook was een van de jongeren misdienaar.

 

 

Krollenloop.

Zondagochtend heeft M25 1600 krollen gesmeerd voor de jaarlijkse Veghelse Krollenloop. Uiteindelijk lagen er 32 dienbladen vol met krollen en speculaas. Dit hebben ze in 2 uur voor elkaar gekregen en naast het smeren was het ook nog erg gezellig!

Daarna hebben de jongeren meegeholpen met het uitdelen van de krollen op de markt.

Filmavond (groepsactiviteit).

De jongeren van M25 hebben genoten van de film Aladdin. Het is goed om met z'n alle na het harde werk een keer iets leuks te doen en elkaar beter te leren kennen.

Vrijwilligersavond Diaconie.

Tijdens deze avond hebben de jongeren lekkere hapjes gemaakt en deze met drankjes geserveerd. En natuurlijk is er tussendoor ook gesnoept. 

 

December:

Kerstconcert Blauwe Kei. 

Met kerst werden er in de Blauwe Kei 3 voorstellingen georganiseerd voor ouderen en hun mantelzorgers. M25 heeft hier de handen uit de mouwen gestoken en geholpen met het aannemen van de jassen en het begeleiden van de gasten naar hun plek. Wat een mooie kerstgedachte!

 

Maart:

Heel M25 Bakt 2020.

Voor de 3e keer werd Heel M25 Bakt georganiseerd. Zo wordt het groepsgevoel versterkt en het is ook nog eens super gezellig. M25 heeft volop genoten van een verse soep, gehaktballen met aardappeltjes en salade en een toetje met Bastogne en peren.

 

April:

Heel Veghel Bakt voor Koningsdag.

Voor Koningsdag organiseerden wij met Esther de Bie van ONS Welzijn onze eigen actie!

We kwamen samen met ongeveer 50 enthousiaste bakkers in actie tegen het ‘eenzaamheidsvirus’ bij Veghelse, thuiswonende ouderen. Het was een groot succes: ruim 300 ouderen hebben iets lekkers gekregen.

 

Augustus:

IJsjes uitdelen.

Samen met Stichting 'Met je Hart' mochten we een heleboel mensen blij maken met een ijsje. Veel blije en verraste gezichten!! Een lekkere verkoeling met dit warme vakantieweer.

 

Nog een keer ijsjes uitdelen.

12 augustus mochten we met stichting Met je hart weer ijsjes rondbrengen bij ouderen tijdens deze hittegolf. Wat een blije gezichten overal!