HEEL VEGHEL BAKT 

Heel Veghel bakt voor Koningsdag 2021

Tijdens Koningsdag 2021 hebben wij opnieuw de actie 'Heel Veghel bakt' georganiseerd om ouderen te verwennen met Koninklijk lekkers. Het was weer een groot succes! 61 thuisbakkers hebben iets lekkers gebakken voor bijna 500 ouderen en dit mooi ingepakt. We hebben prachtige en lekkere cakejes, taartjes, koekjes en meer voorbij zien komen. Dit werd op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op naar de ouderen gebracht. En er was meteen ook tijd voor een gezellig praatje met de ouderen.

De ouderen waren dan ook erg verrast en dankbaar en we hebben veel blije gezichten gezien. Voor ons en de andere bakkers was het erg fijn om dit te zien. Ook was het leuk om op deze manier iets voor een ander te doen.

Dank je wel aan alle bakkers en vrijwilligers die mee hebben geholpen. Zo fijn om te zien dat er zoveel mensen en gezinnen mee hebben gedaan.

'Heel Veghel bakt' is een initiatief van Noor van Rijbroek (M25 Veghel) en Esther de Bie (ONS Welzijn) in samenwerking met stichting Met je hart Veghel en de Zonnebloem Veghel. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Veghel en Schellen Veghel.

Heel Veghel bakt vlaai

Tijdens de nationale Dag van de Vlaai 2020 hebben wij opnieuw de actie 'Heel Veghel bakt' georganiseerd. Het was wederom een groot succes! We hebben ruim 500 thuiswonende ouderen in het zonnetje gezet door hen iets lekkers te brengen voor bij de koffie of thee. Dat lekkers hebben we zelf thuis gebakken en mooi ingepakt met een leuk kaartje en een paar theezakjes. Dit werd op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op naar de ouderen gebracht. En er was meteen ook tijd voor een gezellig praatje. Bij deze actie kregen we hulp van 51 mensen, die zich hadden opgegeven om iets lekkers te bakken. In het kader van de Dag van de Vlaai hebben we vele vlaaien voorbij zien komen, maar ook prachtige appeltaarten en mooi versierde cup cakes. 

In deze moeilijke tijd is het extra belangrijk om goed naar elkaar om te kijken, aandacht te hebben voor elkaar en een luisterend oor te bieden. Er zijn zeker veel ouderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De ouderen waren dan ook erg verrast en dankbaar. "Ooh dat ziet er lekker uit! Wat lief van jullie!" hoorde je dan van een mevrouw of meneer, met een grote glimlach op het gezicht. Voor ons en de andere bakkers was het erg fijn om deze mensen te verrassen. Ook was het leuk om te zien hoeveel mensen en gezinnen zich in hebben gezet voor deze actie!

'Heel Veghel bakt' was een initiatief van Noor van Rijbroek (M25 Veghel) en Esther de Bie (ONS Welzijn) in samenwerking met stichting Met je hart Veghel en de Zonnebloem Veghel. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Veghel en Schellen Veghel. 

https://meierijstad.nieuws.nl/2020/10/25/51-thuisbakkers-verrassen-ouderen-in-veghel-tijdens-heel-veghel-bakt/

Heel Veghel bakt voor Koningsdag

Op Koningsdag 2020 hebben wij thuiswonende ouderen in Veghel een vrolijk oranjegevoel bezorgd. Dit hebben we gedaan door ze te verwennen met iets lekkers, dat we zelf thuis gebakken hebben. Hier hebben we nog een lief kaartje aan toegevoegd. Dit alles werd voor de deur gelegd, zodat de oudere het veilig naar binnen kon brengen. Buiten een aantal leden van M25, hebben nog ongeveer 45 mensen zich opgegeven om mee te doen aan de actie. We hebben ruim 300 ouderen blij kunnen maken met iets lekkers en een praatje op 1,5 meter afstand.

De mensen die verrast werden met een lekkernij waren erg blij, soms zelfs emotioneel. Deze blije gezichten zijn het waard. Daar doen we het voor, want uiteindelijk moeten we het toch met z’n allen doen. Ook de bakkers vonden het hartstikke leuk om mee te doen en vertelden ons dat ze ontroerd waren door de reacties.

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/jongeren-m25-in-actie-tegen-eenzaamheidsvirus