HEEL VEGHEL BAKT 

Heel Veghel bakt voor Koningsdag 2021

Op Koningsdag 2020 heeft M25 Veghel met ONS Welzijn voor de eerste keer Heel Veghel bakt georganiseerd tegen het ‘eenzaamheidsvirus’ onder thuiswonende, eenzame ouderen. Daarna werd de actie op 25 oktober 2020 tijdens de Dag van de vlaai herhaald. Dit was toen een groot succes.

Helaas heeft het Coronavirus ons nog niet verlaten en daarmee blijft ook de kans op het ‘eenzaamheidsvirus’ nog even voortbestaan. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we omzien naar elkaar en daar waar het kan elkaar wat geluksmomentjes gunnen. Daarom willen wij de ouderen in het zonnetje te zetten op 27 april tijdens Koningsdag. Dit willen we doen door ze een feestelijk gevoel te geven met iets lekkers, dat we zelf gebakken hebben. Denk hierbij aan een paar koekjes, cake of cup cake. Je kunt dit nog extra gezellig maken door het te versieren en door een lief kaartje of een leuke boodschap toe te voegen. Dit alles wordt persoonlijk afgegeven waarbij we de richtlijnen van het RIVM natuurlijk in acht nemen.

 ‘Heel Veghel bakt voor Koningsdag’ is een initiatief van Noor van Rijbroek (M25 Veghel) en Esther de Bie (ONS Welzijn), in samenwerking met de Zonnebloem en Stichting Met je Hart Veghel.

Meedoen

Ook jij kunt iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt! Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar heelveghelbakt@gmail.com. Doe dit voor 17 april 2021. Hierin geef je je naam, adres en telefoonnummer op en laat je weten voor hoeveel adressen je wilt bakken. Let op: 1 adres betekent dat je voor 2 personen bakt. We weten namelijk niet van alle adressen of er een alleenstaande of echtpaar woont. Hierna ontvang je een mailtje terug met de benodigde informatie.

Je bakt het lekkers.

Het zou leuk zijn wanneer je zelf op Koningsdag jouw lekkernij ergens tussen 10:00 uur en 12:00 uur naar het adres van de oudere (n) brengt. Daar hebben we nog contact over. Mocht je wel willen bakken, maar het niet weg kunnen brengen, laat het ons dan even weten!

Mogen we 27 april ook op jouw hulp rekenen?

Veiligheid voorop

Dit alles gaat natuurlijk via de richtlijnen van het RIVM. Doe daarom niet mee aan de actie, als jij of een van je huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont of in contact bent/is geweest met een coronapatiënt. Gelieve je af te melden als je hier na het aanmelden pas achter komt, zodat we niemand teleur hoeven stellen.

 Zorg voor schone handen en houd 1,5 meter afstand bij het afleveren van het lekkers.

Heel Veghel bakt vlaai

Tijdens de nationale Dag van de Vlaai 2020 hebben wij opnieuw de actie 'Heel Veghel bakt' georganiseerd. Het was wederom een groot succes! We hebben ruim 500 thuiswonende ouderen in het zonnetje gezet door hen iets lekkers te brengen voor bij de koffie of thee. Dat lekkers hebben we zelf thuis gebakken en mooi ingepakt met een leuk kaartje en een paar theezakjes. Dit werd op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op naar de ouderen gebracht. En er was meteen ook tijd voor een gezellig praatje. Bij deze actie kregen we hulp van 51 mensen, die zich hadden opgegeven om iets lekkers te bakken. In het kader van de Dag van de Vlaai hebben we vele vlaaien voorbij zien komen, maar ook prachtige appeltaarten en mooi versierde cup cakes. 

In deze moeilijke tijd is het extra belangrijk om goed naar elkaar om te kijken, aandacht te hebben voor elkaar en een luisterend oor te bieden. Er zijn zeker veel ouderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De ouderen waren dan ook erg verrast en dankbaar. "Ooh dat ziet er lekker uit! Wat lief van jullie!" hoorde je dan van een mevrouw of meneer, met een grote glimlach op het gezicht. Voor ons en de andere bakkers was het erg fijn om deze mensen te verrassen. Ook was het leuk om te zien hoeveel mensen en gezinnen zich in hebben gezet voor deze actie!

'Heel Veghel bakt' was een initiatief van Noor van Rijbroek (M25 Veghel) en Esther de Bie (ONS Welzijn) in samenwerking met stichting Met je hart Veghel en de Zonnebloem Veghel. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Veghel en Schellen Veghel. 

https://meierijstad.nieuws.nl/2020/10/25/51-thuisbakkers-verrassen-ouderen-in-veghel-tijdens-heel-veghel-bakt/

Heel Veghel bakt voor Koningsdag

Op Koningsdag 2020 hebben wij thuiswonende ouderen in Veghel een vrolijk oranjegevoel bezorgd. Dit hebben we gedaan door ze te verwennen met iets lekkers, dat we zelf thuis gebakken hebben. Hier hebben we nog een lief kaartje aan toegevoegd. Dit alles werd voor de deur gelegd, zodat de oudere het veilig naar binnen kon brengen. Buiten een aantal leden van M25, hebben nog ongeveer 45 mensen zich opgegeven om mee te doen aan de actie. We hebben ruim 300 ouderen blij kunnen maken met iets lekkers en een praatje op 1,5 meter afstand.

De mensen die verrast werden met een lekkernij waren erg blij, soms zelfs emotioneel. Deze blije gezichten zijn het waard. Daar doen we het voor, want uiteindelijk moeten we het toch met z’n allen doen. Ook de bakkers vonden het hartstikke leuk om mee te doen en vertelden ons dat ze ontroerd waren door de reacties.

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/jongeren-m25-in-actie-tegen-eenzaamheidsvirus