HEEL VEGHEL BAKT 

Heel Veghel bakt voor Koningsdag 2022

Tijdens Koningsdag organiseerden wij opnieuw de actie Heel Veghel bakt  voor Koningsdag met ONS Welzijn, Stichting Met je hart Veghel en de Zonnebloem Veghel! Met deze actie werden 540 mensen in het zonnetje gezet die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit waren mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn of nu door een zware tijd heengaan. Denk hierbij onder andere aan ouderen, vluchtelingen en mantelzorgers. Deze mensen verdienen wat extra aandacht en een geluksmomentje. Dit hebben we samen met 45 thuisbakkers en vrijwilligers zoveel mogelijk van deze mensen tijdens Koningsdag, 27 april 2022, gegeven door iets lekkers voor hen te bakken. Denk hierbij aan een paar koekjes, cake of cup cakes. Dit werd op koninklijke wijze ingepakt met een lieve boodschap erop en persoonlijk afgegeven bij de mensen op Koningsdag.

Het is inmiddels onze traditie geworden op Koningsdag: iets bakken voor ouderen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Al 2 keer eerder organiseerden we Heel Veghel bakt voor Koningsdag. Heel Veghel bakt is een initiatief van Esther de Bie (ONS Welzijn) en Noor van Rijbroek (M25 Veghel) en een mooie samenwerking tussen ONS Welzijn, M25 Veghel, Stichting Met je hart Veghel en de Zonnebloem Veghel. Ook dit jaar werd de actie georganiseerd en zijn 540 mensen in het zonnetje gezet met zelfgebakken lekkers door 45 thuisbakkers. Dit jaar waren het niet alleen ouderen die extra verwend werden, maar ook de Oekraïense vluchtelingen in het klooster in Veghel. Noor legde hier uit dat vrijwilligers speciaal voor de Oekraïners hebben gebakken om ze een steuntje in de rug te geven. Het lekkers was opgesteld in buffetvorm en hier konden de mensen vervolgens van genieten. 

De ouderen, mantelzorgers en vluchtelingen waren ontzettend blij en dankbaar met de lekkernijen en het praatje. Dit is fijn en mooi om te zien en maakt het een hele leuke en bijzondere actie voor de mensen die iets krijgen en voor de mensen die iets geven. 

De lieve betrokkenheid en het enthousiasme van de vrijwilligers en thuisbakkers maakte dat we zo veel mensen konden verrassen en dat de actie een succes was. Dank jullie wel voor jullie geweldige hulp! En dank je wel Albert Heijn Veghel voor de sponsoring!

Heel Veghel bakt voor Koningsdag 2021

Tijdens Koningsdag 2021 hebben wij opnieuw de actie 'Heel Veghel bakt' georganiseerd om ouderen te verwennen met Koninklijk lekkers. Het was weer een groot succes! 61 thuisbakkers hebben iets lekkers gebakken voor bijna 500 ouderen en dit mooi ingepakt. We hebben prachtige en lekkere cakejes, taartjes, koekjes en meer voorbij zien komen. Dit werd op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op naar de ouderen gebracht. En er was meteen ook tijd voor een gezellig praatje met de ouderen.

De ouderen waren dan ook erg verrast en dankbaar en we hebben veel blije gezichten gezien. Voor ons en de andere bakkers was het erg fijn om dit te zien. Ook was het leuk om op deze manier iets voor een ander te doen.

Dank je wel aan alle bakkers en vrijwilligers die mee hebben geholpen. Zo fijn om te zien dat er zoveel mensen en gezinnen mee hebben gedaan.

'Heel Veghel bakt' is een initiatief van Noor van Rijbroek (M25 Veghel) en Esther de Bie (ONS Welzijn) in samenwerking met stichting Met je hart Veghel en de Zonnebloem Veghel. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Veghel en Schellen Veghel.

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/koningsdag-meierijstad-vooral-feest-voor-kinderen-en-ouderen 

Heel Veghel bakt vlaai

Heel Veghel bakt voor Koningsdag 2020