ACTIVITEITEN 2021/2022

September

Groepsactiviteit kanoën 

We hebben voor onze inzet van de Hooidonkse Kano Club een lesje kanoën met een barbecue cadeau gekregen. We hebben ervan genoten! Het was fijn om eindelijk weer bij elkaar te komen en als een groep samen iets te doen.
Pater Charles was ook aanwezig en en heeft ons verteld over zijn werk en doelen. Het is een inspirerende man die graag onder de jongeren is. 

https://www.hooidonksekanoclub.nl

 

November

Allerzielen

Op Allerzielen hebben we het kerkhof van de H. Hartkkerk in Veghel vol gezet met brandende lichtjes. Daarmee hebben we de overledenen van het afgelopen jaar in het licht gezet. Uiteindelijk zag het er erg mooi uit en waren veel mensen onder de indruk toen ze de kerk uitliepen. 

 

Krollen smeren voor de Krollenloop

Al om 8 uur 's ochtends hebben we krollen gesmeerd bij Bakkerij van Leur voor de Veghelse krollenloop. We hebben in totaal 1400 krollen gesmeerd en belegd met een speculaasje. 

Diezelfde middag werden de krollen door een aantal jongeren uitgedeeld aan deelnemers van de Krollenloop.

 

Dag van de Mantelzorg

Wij, van M25, mochten twee avonden helpen bij het vullen van de ruim 500 tasjes als bedankje voor mantelzorgers. Deze kregen zij op de Dag van de mantelzorg van welzijnsorganisaties.
Een heel dankbaar werk, wat ook nog leuk was om te doen!

 

 

 

Heel Veghel Kookt

Blije, dankbare gezichten, mooie gesprekken en lekker eten! Dit typeert de 'Heel Veghel Kookt' avond in het PieterBrueghelHuis. Samen  met kok Klaas en kok René mochten Diede, Inge, Luke en Lynn voor 11 ouderen een diner verzorgen. En natuurlijk schoven ze zelf ook aan.

https://www.kliknieuws.nl/regio/stadskrantveghel/186392/samen-eten-tijdens-heel-veghel-kookt-de-jus-van-het-leven-foto-s- 

 

December

Emballage-actie Albert Heijn

M25 mocht in de maand december meedoen aan de emballage-actie van de Albert Heijn Veghel! Tijdens een bezoek aan het van Coothhuis zagen we hoe de bewoners konden genieten van het samen karaoke-zingen op de ILLI-TV en het kijken naar de foto’s van bloemen en vlinders op de ILLI-TV. Dit is dan ook een cadeautje, dat wij graag aan de bewoners van het van Coothhuis willen geven.

 

Uitnodigingen kerstconcert

Het kerstconcert vond dit jaar weer digitaal plaats. Wij mochten als M25 meehelpen met het rondbrengen van de uitnodigingen en kerstkransjes. De mensen waren blij verrast en vonden het leuk om een kort praatje te maken. 

 

Maart

Groepsactiviteit Pieter Brueghel Huis

We zijn samen gekomen in het Pieter Brueghel Huis om na lange tijd weer bij te kletsen en spelletjes te spelen. Het was weer gezellig.

 

April 

Heel Veghel bakt voor Koningsdag

Tijdens Koningsdag 2022 organiseerden wij opnieuw de actie Heel Veghel bakt!  Tijdens deze actie hebben 45 thuisbakkers gebakken voor 540 ouderen, mantelzorgers en vluchtelingen. Het was weer ontzettend mooi om te doen en we hebben genoten van de blije gezichten! Lees hier meer over de actie.

 

Mei

Opening nieuwe jaargang Pieter Brueghel Huis

Op zondag 15 mei hebben wij geholpen bij de opening van een nieuwe jaargang bij het Pieter Brueghel Huis, tegelijkertijd werd ook het vijfjarig jubileum gevierd. Het Pieter Brueghel Huis is een mooie plek die mensen met elkaar verbindt, en wij vinden het daarom heel fijn dat wij hierin ons steentje kunnen bijdragen.

 

Wandeling naar Handel

Zondag 22 mei zijn wij op bedevaartstocht naar Handel gelopen. Daar hebben we een mis bijgewoond en na afloop wat lekkers gedronken. 

 

juni

De Veghelse Vierdaagse

Van dinsdag 14 juni tot en met vrijdag 17 juni vond de Veghelse Avondvierdaagse weer plaats. Een aantal jongeren van M25 heeft meegeholpen met het duwen van rolstoelgebruikers van het Aatrium. De jongeren waren enthousiast. Dit enthousiasme straalden ook af van de ouderen, die erg dankbaar waren dat de jongeren mee wilden helpen. Ook was het erg leuk om een praatje te maken met de ouderen.

 

 

 

Bedankavond vrijwilligers diaconie

Dit jaar was er weer een bedankavond voor de vrijwilligers van de diaconie. De bedankavond kon voor het eerst sinds de Corona-tijd weer doorgaan, in het PieterBrueghelHuis. Een paar jongeren van M25 (wat zelf ook onder de diaconie valt) hebben hierbij geholpen met onder andere drinken inschenken en hapjes rondbrengen. De aanwezige gasten genoten zichtbaar van de aanwezigheid van de jongeren en vonden het ook leuk om een praatje te maken met de jongeren.

 

Juli

Groepsactiviteit barbecue

en workshops vanuit Fabriek Magnifique 

Op 8 Juli stond er voor het eerst sinds tijden weer een groepsactiviteit gepland. De groepsactiviteit stond ook in het teken van verkiezingen voor het nieuwe bestuur. Tijdens de barbecue smulden we van heerlijke hamburgers gesponsord door slagerij Pennings. Aansluitend op de barbecue vonden er nog een aantal workshops plaats vanuit Fabriek Magnifique, zoals mozaïeken, djembé spelen, zingen en nog meer. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond.