Activiteiten 2022/2023

oktober

Bladeren harken

Op 22 en 29 oktober hebben wij net als ieder jaar weer bladeren geharkt op het kerkhof van de Heilig Hartkerk. Dit is een activiteit die veel jongeren leuk vinden en daarom doen wij dit ook graag. Wij krijgen van de mensen op de pastorie altijd wat te drinken en iets te snoepen, wat wij heel aardig vinden. Omdat ze zo blij met ons waren, werd er gevraagd of wij 5 November weer mee konden helpen. Hier konden wij uiteraard geen nee tegen zeggen.

Ook willen wij de talloze vrijwilligers benoemen die iedere zaterdagochtend aanwezig zijn bij de Heilig Hartkerk, want zonder hun zou de kerkgemeenschap er heel anders uitzien.

 

November

Allerzielen

Op 2 november was de Allerzielenviering in de Heilig Hartkerk. Wij mochten het hele pad op het kerkhof volzetten met waxinelichtjes om zoals elk jaar deze viering nog mooier te maken.

 

Krollenloop

Op 6 November was de jaarlijkse Krollenloop in Veghel. De organisatie had twee hulpvragen voor M25: Het smeren van krollen en het uitdelen van deze krollen aan de lopers. Dit is allemaal uitstekend verlopen. Het was heel mooi om te zien hoe blij de lopers waren als ze een krol ontvingen van de enthousiaste leden van M25.

 

december

Kerstconcert

Tijdens het Kerstconcert in de Blauwe kei op 18 en 19 december hebben de jongeren van M25 meegeholpen. Onze taak was het in ontvangst nemen van jassen en het wegzetten van rollators. Na afloop van het concert zorgden we er voor dat alles weer netjes terugkwam bij de mensen.

Ook mochten wij bij het concert zelf aanwezig zijn, wat wij natuurlijk hartstikke leuk vonden.

 

Februari

Escape room Lambertuskerk

Op 5 februari hebben er een paar jongeren meegedaan aan een escape room in de Lambertuskerk. De jongeren vonden dit erg leuk om te doen. Zij deden dit samen met de toekomstig vormelingen.

April

Heel Veghel bakt voor Koningsdag

Op Koningsdag 2023, organiseerden wij en ONS welzijn Veghel e.o. opnieuw de actie Heel Veghel bakt voor Koningsdag in samenwerking met De Zonnebloem Veghel en Stichting Met je hart Veghel

Met deze actie hebben we, samen met 45 thuisbakkers en vrijwilligers, 450 mensen in het zonnetje gezet! 

Mei

Vrijheidsmaaltijd

Vrijheid is een groot goed hier in Nederland. Die vrijheid moeten we koesteren.

We moeten vrijheid niet vanzelfsprekend vinden, maar er heel dankbaar voor zijn. Daarom vierden we onze vrijheid op 5 mei met een Vrijheidsmaaltijd. Enkele jongeren van M25 hielpen mee. Zij haalden ouderen met een rolstoel op in zorgcentrum het Aatrium. Zo konden zij er ook bij zijn.

 

Wandel naar Handel

Ook dit jaar wandelden wij weer mee naar Handel. We vertrokken vanuit de kerk in Erp op bedevaartstocht naar de kerk in Handel. Het was gezellig met elkaar.

In de kerk speelde een van de jongeren van M25 een muzikaal stuk tussen de voorbeden.

Na afloop sloten we met elkaar gezellig af met een drankje bij Handelia