ACTIVITEITEN 2020/2021

September:

Groepsactiviteit.

12 september 2020 kwamen wij bij elkaar tijdens een groepsactiviteit in het PieterBrueghelhuis Veghel om het nieuwe schooljaar te starten. Ook was dit een mooie gelegenheid om de nieuwe jongeren te leren kennen. Het was een gezellige avond!

 

 

Oktober:

Heel Veghel bakt vlaai.

25 oktober, de Dag van de Vlaai, herhaalden wij de actie Heel Veghel bakt. In deze tijd is het extra belangrijk dat we naar elkaar omkijken. Daarom hebben we met de hulp van 51 andere Veghelse bakkers ruim 500 ouderen iets lekkers bezorgd voor bij de koffie of thee.

Klik hier voor meer informatie. 

 

Bladeren ruimen op het kerkhof.

31 oktober hebben 9 jongeren mee geholpen om het kerkhof er mooi te laten uitzien door alle blaadjes die er lagen weg te harken. Ze hebben 2 uur lang met z'n alle ervoor gezorgd dat het kerkhof er netjes uitzag. 

 

 

 

November:

Allerzielen viering. 

1 en 2 november hebben heel erg veel jongeren zich in gezet om een heleboel kaarsjes aan te maken voor de prachtige Allerzielen viering die ondanks Corona toch met 2 kleine groepjes mensen werd gehouden. Het hele pad door het kerkhof was verlicht met allemaal kaarsjes die de jongeren een voor een hadden aangestoken. Het waren 2 erg mooie vieringen.

 

Postbodes parochieblad.

Luuk, Kay en Meike zijn de nieuwe postbodes van het parochieblad van de Franciscus parochie. Een paar keer per jaar brengen ze de parochieblaadjes bij de mensen in de bus. Luuk bezorgt in de Bloemenwijk. Kay en Meike hebben ieder een helft van de Oranjewijk.

 

 

December:

M25 helpt Sinterklaas.

Sinterklaas en de Pieten kunnen wel wat hulp gebruiken bij de Drive-Thru op de Noordkade in Veghel. M25 helpt graag mee om kinderen een verwennen.

 

 

Harte-groet actie

We hebben aan heel Veghel gevraagd om mee te helpen met ouderen een steuntje te geven in deze moeilijke tijd. We hebben oproepjes gezet op onze site en op social media. Met hierin de vraag om mensen een kerstkaartje konden schrijven en die bij de parochie konden afgeven. We hebben met deze geweldige actie bijna 300 mensen verrast met een kaartje. 

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/kerstkaartenactie-jongerengroep-m25-veghel

 

 

 

 

Januari:

Tassen vullen bij het PieterBruegelHuis.

Fay, Selena en Kay hebben bij het PieterBruegelHuis tassen gevuld met leuke spulletjes om een geluksmomentje te creëren in deze Coronatijd. Ze hebben in het PieterBruegelHuis een Mooie Momenten Muur gemaakt. Wanneer ze de tasjes afgeven bij ouderen en jonge gezinnen, die in een isolement dreigen te raken, dan knopen ze meteen een gesprek aan om de Muur onder de aandacht te brengen.

 

April

Heel Veghel bakt voor Koningsdag 

Tijdens Koningsdag 2021 hebben wij opnieuw de actie 'Heel Veghel bakt' georganiseerd om ouderen te verwennen met Koninklijk lekkers. Het was weer een groot succes! 61 thuisbakkers hebben iets lekkers gebakken voor bijna 500 ouderen en dit mooi ingepakt. Dit werd op anderhalve meter afstand en met een mondkapje op naar de ouderen gebracht. En er was meteen ook tijd voor een gezellig praatje met de ouderen.

Klikhier voor meer informatie.

 

Juli

Bedevaartstocht Den Bosch

We hebben geholpen bij een activiteit buiten Veghel.

In Den Bosch assisteerden we bij de Gezinsbedevaart over Maria.

Klik hier voor de nieuwsbrief over de bedevaart